PMS och mensvärk VS. trött

Sitter här och funderar på skillnaden mellan killar och tjejer. Jag är inte någon som nekar till att det finns skillnader, jag älskar skillnader. För i mina ögon finns de i mänger, men det betyder inte att jag tycker att den ena är bättre än den andra. Bara att de är olika.

En tjej har dåligt humör för att hon har PMS, mensvärk eller lågtblodsocker. Det är inge legitima anledningar även om två av dem är inte så mycket vi kan göra något åt. Sorry, men vi är födda såna. Vi får vår mens en gång i månaden och är det så att vi inte får den är det troligen något som är fel eller också är man med barn. Fast vi får evigt trycka ner frustrationen vi känner när det gör så ont att man inte vet vart man ska ta vägen i både rygg och mage. Ligger man på det ena sätter får man mer ont där och byter man får man mer ont på andra sidan. Tro mig det är inget kul när man har så ont att man önskar någon medicinare kunde komma och ge en lustgas eller ryggmärgsbedövning. Fast det får man ingen, så det är bara att pinas.

Där emot killar är som mest tjuriga och irriterade när de är trötta. Det är egentligen väldigt lätt att låta bli att bli trött: sov. Kanske ska man hoppa det där på TV? För vad tillför det ditt liv egentligen? Troligen ingenting om det nu inte är så att du tittar på rapport och jobbar som journalist och måste hålla koll på nyhetsflödet oavsett om du är ledig eller inte. Fast så många är det inte som är journalister och så många är det inte som tittar på nyheterna.

Tillbaka till dåligt humör, killar får vara sura när de är trötta. Det är en helt legitim anledning som ingen ifrågasätter. Det är liksom så killar fungerar. De är små sköra varelser som mår dåligt om de inte får tillräckligt med sömn. Medan
kvinnan kämpar på trots sömnbrist, mensvärk och blodsocker som ligger långt under det normala. Fast det är tjejens humör flest människor ser som ett problem? Tror det finns en anledning, tjejer kan hantera ilska på ett annat sätt. Både inom oss och emot oss. Plus att om vi är arga berättar vi det för hela världen, vi gillar att dela med oss. Däremot en killa sitter och tjurar i ett litet hörn och målar döskallar på väggen för han inte har något bättre för sig. Det spelar ingen roll hur man som tjejer bemöter den varelsen. Han kommer bara neka till sitt tydliga dåliga humör och fortsätta rita sina dödskallar.


Denna man är ett praktexemplar av denna typ av man. Han är aldrig arg, eller jo om jag står och gormar på honom i sådär minst tjugo minuter. Då kan han bli arg. Ibland. Menat de gånger han visar det på annat sätt än att bli tyst och tjurig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0