Valp-feber

Jag såg en boardercollie valp i en bil vid coop innan. Blev helt förälskad. Vill inte längre ha bebis, nu är det valp som gäller.




Jag känner mig lite tjatig

Var hos tandläkaren idag. Hon spolade med något bakteriedödande och skrev ut antibiotika till mig. Fast jag skulle bara ta det om det blev värre. Och jag fick fortsätta äta värktabletter och hon var inte det minsta förvånad över att Alvedon inte fungerade. Istället kunde jag ta Ibumetin och Alvedon, det skulle funka. Men penicillinet skulle jag bara äta om det blev värre och då blir det upp till mig att avgöra. Hoppas det blir bättre, inte så bra att ta antibiotika om man inte måste.

Alltså tänder

Jag har hört att tandvärk är bland de värre värkarna. För mig går det an under dagarna, men nätterna är rena plågan. I natt var jag uppe ett par gånger och vad jag än försöker göra hjälper inget. Som grädden på moset var jag nära på att tuppa av på toaletten. Hängde mot handfatet och väggen, fick en hängare i ryggen, inte skönt. Vattnet var på och det tog ett antal försök innan jag lyckades träffa kranen så jag kunde stänga av det. Dum som jag är gick jag till sängen, men jag klarade mig och hamnade dubbelvikt över sängen. Efter en stund la jag mig till rätta och tyckte väldigt synd om mig själv.

Det var oerhört obehagligt.

Visdomständer

Jag avskyr att ha ont. Bara tanken på dagen när jag ska föda, eller gör mig ordentligt illa är fasansfull. Vad är poängen med att det ska göra ont om man inte kan påverka det? Som när man får sina hemska visdomständer. Fick en i somras som också skapade problem, men tandläkaren verkade mest tycka att jag var en mes och när hon skrapade i tandköttsfickan visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Så den här gången har jag tänkt låta bli att gå till sjukvården med min förbannade tand som håller mig vaken om nätterna. Är ett evigt knaprande av värktabletter, givetvis är det bara ipren som funkar och det får man bara ta tre gånger om dagen, vilket gör att jag får sitt och vänta in klockan innan jag kan ta nästa.

Jag har däremot ett tips, även om det säkert inte är speciellt bra för magen, men nöden har ingen lag. Dränk en liten tuss bomull i munskölj och lägg in vid såren/tanden. Gör smärtan uthärdlig, även om jag säkert sväljer hiskiliga mängder av det.

Ont i nacken

Var ute i skogen med Meyan imorse. Riktigt kallt om fötterna. Fast det var riktigt mysigt i skogen när det är snö och sol.




RSS 2.0