Jordens utveckling och Yasminelle

Sitter i soffan hemma hos Martin i Söderåkra. Han tittar på något program om hur jorden skapades. Dem säger att jorden var helvetet till en början, att det bara fanns flytande lava. Sen kom det massor med meteoriter som tog med sig vatten till jorden. Sen blev det jättekallt i flera miljoner år, och tack vare att det hade regnat surt innan pumpades det upp massor med koldioxid upp i atmosfären som innan var bundet i jorden. Jag har bara en fundering: hur kan man veta? Det finns ingen som kan berätta för oss hur det var på den tiden. Det fanns liksom inte ena bakterier. Fast visst kan jag hålla med om att hur jorden utvecklades. Så fort jag börjar lyssna kan jag inte sluta. Är lite smyg nörd.

Var på stan idag med Jonna. Köpte bara mat och nya p-piller. Ska testa Yasminelle nu och se om dem är bra. Fast när jag öppnade förpackningen och tittade på dem nya kartorna blev jag ledsen. Kommer sakna mina gröna och blå tabletter som jag hade ätit i över ett år. Cilest, dem fungerade bra på mig, men jag vill se om det fungerar ännu bättre med någon annan sort. Om det är så att dem inte fungerar som jag tycker kan jag ju alltid byta tillbaka.

Härrom dagen råkade jag köpa ett lisens på picknick. Ångrade mig sekunden efter. Men det kostade inte så mycket så man ska väl inte lipa för det. Man kan göra lite kul grejer med det. För att lära mig Photo Shop det orkar jag inte. Känns som att försöka lära sig kinesiska eller något. Väldigt onödigt och väldigt tidskrävande. Att det är tidskrävande är väl ingen orsak att inte göra det eftersom att jag har gott om tid. Ska nog åka förbi biblioteket imorgon och låna lite böcker. För finns det något man borde göra hela tiden är det att läsa, för det utvecklar en. Speciellt eftersom att jag ska bli författare. (Brukar störa mig på människor som är så självsäkra, men jag har bestämt mig. Så det ska jag bli. Punkt slut. Brukar jag bestämma mig brukar det fungera för mig.)

Tillbaka till picknick. Måste visa upp lite bilder som jag har gjort om. Vet inte om jag är speciellt duktig, men det får duga för lilla mig.








Studentfirande

Inatt var jag hur snorig som helst, vet med mig att många tycker det ordet är äckligt, men jag råkar vara en såndär som inte bryr sig så mycket. Idag är jag fortfarande snorig, men nu börjar det lätta. Det är jag mycket tacksamför eftersom att jag var så snorig igår att jag tänkte att man hade kunnat koppla mig till en tank dit mitt snor kunde rinna. Jag hade fyllt tanken. Jag skojar inte.

Hur som helst ska jag på Kikkis student idag, var på Jonnas i tisdags som var lyckad. Visserligen blev jag snorig på kvällen, men inte allt för tidigt. Vi fick äta massa smörgås tårta och kladdkaka. Jag åt som vanligt för mycket, vilket inte syns på mig till min stora lycka. Detta får alltid barnmorskan att tappa huvudet när jag ska hämta ut p-piller, vilket jag gjorde igår. Mitt BMI är för lågt och man får alltid anorexia blicken av dem. Jag blir nästan arg. Att dem inte släpper det, jag har varit hos dem ett par gånger nu med mina piller, men aldrig kan de läsa föregåendes anteckningar om mig. Oh nej, alla ska ge mig den där blicken. "Människa du äter ju inget"

Hur som helst, tillbaka till Jonnas student. Jag hade ingen kamera med mig, men alla andra tog kort. Så jag tänker sno dem och lägga upp dem här. Det är det som är det finafina med facebook och internet. Så man får nöja sig med dålig kvalitet och att jag set ut som en spyfluga på vissa av dem, mina oversizade solglasögon gör sig inte bra på bild.









Så sitter jag här och undrar vad jag ska göra nu. Som om det inte finns något att göra. Jag skulle behöva dammsuga, behöver göra det varje dag mer eller mindre. Så är det när pojken är hos mig. Han är superduktig på att skräpa ner. Det syns till exempel väldigt tydligt om han har ätit chips i mitt rum, vilket han gör så fort han är sugen på salt. Och sugen på salt det är han ofta skulle jag vilja säga.

Fast jag tycker lite synd om honom. Jag var sjuk för ett par veckor sedan. Låg helt deckad i sängen och kunde knappt röra mig. I mitt huvud utspelade sig tredje världskriget och i min hals pågick fler striden. Jag jobbade inte på fyra fem dagar då. Martin var hemma igår och idag är han på jobbet för att han måste ha pengar. Plus att de alltid har massor att göra på hans jobb. Till exempel finns det någon vecka i sommar när jag knappt kommer se honom. Ser inte fram emot den veckan, hoppas jag jobbar mycket eller har ett full späckat schema på stan. Även om jag borde spara alla mina pengar. Vi ska åka till prag i höst. (Sarah blir skitnöjd, men konstaterar samtidigt att Martin inte satt in mer än en symbolisk summa på deras nyöppnade sparkonto. Som han ville att dem skulle öppna.)

Vad ska man göra för att det ska klassas som våldtäkt?!

Sitter och tittar på aftonbladets hemsida och blir konfunderad. Jag brukar inte sitta inne på aftonbladets hemsida. Jag brukar dissa folk som gör det. Man vet ju att det som står där är väldigt vinklat för att det ska sälja så många lösnummer som möjligt. Det är självklart, fast jag blir ändå upprörd när jag läser en artikel. Den enda jag har läst hittills just för att jag blev så förbluffad och arg mest arg. För tydligen ska det finnas kvinnor som vill bli upphängda och piskade, våldtagna och ofredade med andra föremål. Sen är gillar de också att bli nedtryckta i bagaget på bilen, det är spännande. Massor med pisk vill dem ha, och massa ofrivilligt sex. Och försvaret är just det: att det är frivilligt. Okej får erkänna att man som tjej är lite korkad när man svarar på en annons som söker en "slyna till sin tortyrkammare". Fast handen på hjärtat jag kan inte förstå hur man kan vilja vara den som utför dådet. Tänk att våldta någon. Nej fy fan. Att binda varandra i sängen, fine så länge båda är med på det och att man när som helst har vetorätt att bålsa av hela skiten.


Hur många skulle vilja bli upphängda här i kedjor och sen bli piskade? Om det nu är så att det var frivilligt borde det inte ha räckt med rep? Eller att hon kanske satt med honom i bilen? Sen brukar väl inte normala människor låsa in folk i sin källare när de har tvingat sig på dem? Eller är jag lite överkänslig när det gäller sånt här? Så kan vara fallet, men helt ärligt jag får bli hur arg jag vill. För jag tycker det är absurt att säga att något sådant är frivilligt. Däremot om man piskar varandra i sängen I SÄNGEN, inte i en lada eller ett ödehus, då får man väl göra det om man vill.

Det är som att säga att det inte är våldtäkt på en tjej om hon är medvetslös för att hon är full eller om man har knockat henne. Eller att säga att det är tjejens fel att hon blir våldtagen om hon har på sig en kort kjol och ett linne. Sen är det inte heller en våldtäkt om det är killen man är ihop med eller om man är kär i honom. Sen ska man akta sig för hur länge man väntar med att berätta det. För det får inte gå för fort, för då vill man bara ha uppmärksamhet, men är du för långsam då är inte det heller bra. Undra hur länge man ska vänta? Och gå för fan inte och bli kär i någon. Plus sätt på dig en stor jävla overall när du ändå är i farten. Cover it all för männen har blivit gorillor och är så jävla kåta att dem inte kan kontrollera sig. Och mannen ska vara den "överlägsna"? Hell no. (Ursäkta ett vidrigt språk, men jag blir upprörd och då svär jag, både i text och i tal.)

Så nu bler det väl till att sätta på sig en burka och sluta duscha så man luktar illa. Inget smink och ingen hudvård. Frisören kommer jag aldrig mer gå till. Jag ska bli så motbjudande som möjligt. Ett riktigt äckel. Och är det nu någon som försöker sig på mig, ja då ska jag skita ner mig helt och hållet.


Slut på tighta byxor och linnen.

Tittar igenom bilder från igår och städar

Jag har städmani när jag inte jobbar. Om jag har varit på jobbet är jag inte alls sugen på att hålla i en dammsugare, men är fallet så att jag inte jobbar är jag galen om jag inte har något att göra. Så idag har jag sorterat massor med papper, satt med det i någon timme. Så när jag åker och handlar sen med Liza blir det att köpa en pärm och hålslagare eftersom att den vi hade innan är försvunnen, vilket är jobbigt. Jag är nämnligen en såndär som sätter in alla fakturor och kvitton (i A4-format) i en pärm så att jag vet vart jag har allt. Ordning och reda pengar på fredag passar in ganska bra på mig.

La över bilderna jag tog igår i datorn nu. Jag trodde jag tog massor med bilder, men det gjorde jag visst inte alls. Bara ett fåtal, det låter som om det var fem stycken, men det var inte lika många som det kändes som. Blev mest bilder på Elvira och Evelina, de växer så fort och mamma och Daniel är dåliga på att ta kort vardagligen så jag tar på mig det ansvaret. Har till exempel börjat tjata på att Martin och jag ska ta kort eftersom att vi mer eller mindre bara hade bilder från balen från när vi var ihop första gången. Den här gången tänker jag ta fler kort på oss. (Tänker på boken jag hittade med bilder som hans ex hade gjort. Jag ska göra något liknande, men det ska slå hennes med hästlängder. Nej, jag har inte problem med henne längre, men jag måste sporra mig själv med något så blir att plocka fram vinnar skallen då.)


Elvira som redan har lärt sig att man ska le, tror det är hennes far som har lärt henne hur man ska göra. Söt är hon i alla fall. Saknar att vara så liten. Livet var så simpelt. Var man arg på någon visade man det genom att nypa den eller slå den i huvudet med något. Jag vet med mig att det skulle åstadkomma ganska stor skada idag så nu börjar man gömma att man är arg istället. Handen på hjärtat, jag gömmer inte för jag kan inte. Det syns på mig när jag är arg.


Evelina som är ett år yngre än Elvira med deras golfklubbor. En stund senare förvandlades en av de klubborna till ett vapen och hon slog den i huvudet på sin syster. Jag berordrade henne att sitta på trappan och glo tills hon blev snäll. Det tog ganska lång tid eftersom att hon hela tiden skakade på huvudet när man frågade om hon ville säga förlåt till sin syster.


Meya var också med, tillsammans med sin boll som jag hittade i hennes skåp när vi plockade ur köket som nu är under renovering. Att den bollen håller formen är för mig ett mysterium för jag vet inte hur länge hon har haft den i munnen och tuggat på den. Det är alltså en tennisboll, men "tyget" runt den är bort bitet för länge sen, vilket hon verkar uppskatta. Känns som om hon var valp för inte alls länge sen, men hon fyllde sex för ett par veckor sedan så det är länge sen hon var den lilla korven hon var när hon kom hem. Tänker jag på hur jag var vid den tidpunkten så förstår jag att det är länge sen hon var liten. Jag var inte speciellt stor eller mogen eller något. Jag tyckte nog att jag var ganska stor, men det skulle jag inte påstå idag...


Så nedrans söt hon var. Vill ha en liten valp.


Den bilden tog vi på henne dagen när vi hämtade henne. Så liten hon var, och vilsen på något vi. Minns att hon strosade runt i vår inhängnad på baksidan och helt plötsligt får hon fljutt på sina korta små ben och springar rakt in i ett staket. Duns så trillar hon bakåt. Världens sötaste lilla valp. Idag är hon världens sötaste hund.

Godmorgon

Inatt vaknade jag av att Martin plötsligt inte ligger i sängen. Eller troligen väckte han mig eftersom att jag var tvungen att låsa efter honom när han gick. För jag har inget minne av honom lämna sängen utan plötsligt stod människan bara där i kalsonget med mobilen vid örat.

Klockan var väl sådär halv tolv och hans syster hade deckat på någon fest en bit ifrån där vi bor. Så han klädde på sig och jag masade mig ur sängen med täcket som klädnad. Jag berättade för honom hur arg jag hade varit om jag hade varit han. Jag och min syster har inte riktigt samma syn på alkohol och skulle troligen döda varandra om man tvingades gå upp mitt i natten. Fast han var lika lugn för det.

Så hittils idag har jag varit ensammen med familjen, vilket faktiskt kan vara skönt. Har märkt det på mig själv sedan vi hade vår pause, jag klarar mig själv bra. Och så har jag frossat i en kiwi en grape och en tesked linfröolja (det sist nämnda är något jag tvingar mig själv att svälja...).

Funderar på om jag ska börja på en detox. Inte för att gå ner i vikt utanför att resa ur min kropp på all skit jag stoppar i den Cola, ostbågar, bröd och sånt är visst inte bra att äta. No wonder folk går upp i vikt i ett samhälle där brödet tar större och större plats på tallriken.

RSS 2.0